Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan Canvas Hotell AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

Canvas Hotell AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester på canvas.norrona.com/no. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Catch Media AS er Canvas Hotell AS sin databehandler, og er vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren hos SYSE. Det er kun Canvas Hotell AS, Catch Media AS og SYSE AS som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Canvas Hotell AS, Canvas Hotell AS og Catch Media AS regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Betaling

Vi bruker Klarna som leverandør av betaling online. Dette betyr at vi kan overføre dine personopplysninger i form av kontakt- og bestillingsdetaljer til Klarna når du betaler, slik at Klarna kan administrere kjøpet ditt. Dine personlige data som overføres behandles i tråd med Klarna sin personvernerklæring

Nyhetsbrev

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev for alle som ønsker å motta informasjon og tilbud fra oss på e-post. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere navn og e-postadresse i vårt meldingssystem. I meldingssystemet vil vi også kunne se hvor og når du åpner brevet, og hvilke lenker du klikker på. Denne informasjonen benytter vi for å bedre vår kommunikasjon med deg. Ingen opplysninger deles med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Du kan enkelt melde deg av via lenken i nyhetsbrevet vi sender deg.

Chat

På vårt nettsted er det mulig å chatte med oss gjennom vår chatløsning. Her ber vi ikke om personopplysninger som navn, men dersom du ønsker det kan du dele e-post adressen din med oss. Vi gjør oppmerksom på at vi mottar din IP-adresse som i visse tilfeller kan benyttes til å spore din identitet. Gjennom Intercom sin chatløsning kan vi spore din atferd i nettstedet og chathistorikk lagres for å tilpasse våre svar. Informasjonen lagres i programmet vi benytter, levert av intercom.com. For mer informasjon om hvordan de behandler disse opplysningene, se intercom.coms personvernerklæring.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Google Analytics

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Canvas Hotell AS bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Google Tag Manager

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsteder gjennom å tilpasse og tilby målrettet innhold. Til dette kan vi benytte Google tag manager

GTM er en liten kode som hjelper oss å spore brukeratferd gjennom våre nettsteder, og denne informasjonen flyttes anonymt inn i vår Google Analytics-konto.

Facebook pixel

Vi benytter Facebook pixel til å se brukeratferd som stammer fra Facebook. Med denne informasjonen kan vi måle trafikk fra Facebook, oppnå mer målrettet kommunikasjon gjennom Facebook og måle konverteringer fra Facebook-annonser. Informasjonen blir ikke benyttet til å identifisere enkeltpersoner, men til å segmentere våre målgrupper. Gjennom denne implementeringen vil Facebook ha tilgang til å se brukermønsteret til en person som har klikket seg inn på vårt nettsted fra Facebook. For mer om hvordan Facebook behandler og beskytter disse opplysningene, se Facebooks retningslinjer for data

Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om hvordan en virksomhet behandler personopplysninger. I denne erklæringen omtaler vi hvilke opplysninger vi samler inn og hvordan de brukes. Dersom du er registert i et av systemene til Canvas Hotell AS har du rett på innsyn i dine egne personopplysninger. Du kan også be om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger. Kravet ditt vil bli behandlet kostnadsfritt og senest innen 30 dager. Alle henvendelser om innsyn i personopplysninger kan rettes til telemark@canvashotel.no.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

Publisert: 24.03.2023, Sist endret: 20.06.2023